Gere Kopár 2018 in PRIMEUR bij Qwine!

Bijgewerkt op: 6 nov. 2021

Beste wijnliefhebber, Gere Kopár 2018 is momenteel in PRIMEUR te bestellen bij Qwine!

Bestel vóór 20/11 en krijg 20% korting op de normale prijs.

Er is een zeer beperkte oplage voor export, dus indien interesse wees er snel bij en verzeker u van deze topwijn! De wijn wordt geleverd vanaf juni 2022. Deze Hongaarse topwijn wordt oa. geschonken in het Hof Van Cleve. Extra info: 2018 was een TOP wijn-jaar in Hongarije & Villány! U kunt deze Gere Kopár bestellen per 6 flessen. Per 12 zitten ze in een houten kistje. Bovendien krijgt u er bij het bestellen van 24 flessen, een Gere Kopár 2018 MAGNUM bovenop als geschenk.

Prijs bij bestelling en betaling vóór 20 November 2021: € 28,10 per fles ipv € 35,10

€ 337 doos van 12 flessen Bestellen kan via mail : thomas@qwine.be Of via telefoon : 0479/17.94.89Informatie over de GERE KOPAR 2018:


We kunnen maar één wijn noemen die iedereen aan hetzelfde doet denken. Onder wijndrinkers is Gere Kopar al meer dan 20 jaar het symbool van overvloed en duurzaamheid. We spraken over de nieuwe jaargang met Andrea Gere, die ons in detail vertelde over vintage karakter, biologische teelt, eiken gebruik en blends. En zo start de primeur verkoop "pre-order" van jaargang 2018.


Wat kan worden verwacht door degenen die de vorige jaargangen goed kennen?

De eerste Kopár werd gemaakt in 1997 en in de loop der jaren hebben we een goedgekend pad gevolgd met de wijn - iets dat we heel weinig hebben veranderd. Het wordt alleen gemaakt in de beste jaren, waarbinnen twee soorten jaargangen te onderscheiden zijn. Soms is de vintage groot omdat er alles in zit. Het zijn krachtige, warme jaren, net als 2017. Er zijn ook de elegante jaargangen, die mooi zijn omdat ze gaan over subtiele nuances die finesse toevoegen aan de wijnen. De twee zijn op verschillende manieren prachtig, en dat laatste staat dichter bij mij. 2018 was zo'n jaar.


Je had het over het goedgekend pad. Heb je het sinds 1997 aangepast?

Het vroege rustieke gevoel veranderde na 2000 in de richting van een ronder, meer fluweelachtig pallet. De eikrijping is verfijnder geworden: in het begin hebben we hem alleen gerijpt in barriques met eerste vulling, vervolgens hebben we vanaf 2006 grote vaten van 10-20-hectoliter opgenomen en nu, heel interessant, keren we terug naar nieuwe vaten. We gebruiken alleen vaten van 300 liter gemaakt van Zemplén (Hongaars) eikenhout. Dat zijn de vaten die perfekt bij deze wijn passen. Wat misschien nog wel belangrijker is, is dat we het werk dat we in de wijngaard doen het afgelopen decennium nog preciezer hebben gemaakt en dat het heeft geresulteerd in een betere grondstof. Sinds 2010 cultiveren we onze wijngaarden biologisch en de opbrengsten zijn ook lager in vergelijking met de originele Kopar. We kennen de kwaliteiten van de wijngaarden, die zich met de biologische teelt, de pure grond en nog meer aandacht verder kunnen uiten in de wijnen.


Wanneer je de wijn mengt, kun je dan voelen wanneer je aan de nieuwe jaargang van een iconische wijn werkt?

Het belangrijkste punt is niet veranderd en er is een minimaal verschil in verhoudingen met wat er in 2006 was opgezet. De meer vrouwelijke Cabernet Franc staat nog steeds op de voorgrond, ernaast de Merlot, en de Cabernet Sauvignon blijven op de achtergrond, in een kleiner percentage. Natuurlijk voelen we de verantwoordelijkheid. Het is een van de bekendste wijnmerken van het land, daarom zorgen we er het meest voor.


Gere Kopar 2018

50% Cabernet Franc – 40% Merlot – 10% Cabernet Sauvignon

De wijngaarden van Kopár, Konkoly, Csillagvölgy en Ördögárok.

Spontane gisting, in tanks en houten vaten

Rijping in nieuwe, 300 liter Hongaarse eiken vaten


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven