top of page

Gere Kopár 2019 in PRIMEUR bij Qwine!

Bijgewerkt op: 26 okt. 2022

Beste wijnliefhebber, Gere Kopár 2019 is momenteel in PRIMEUR te bestellen bij Qwine!

Bestel vóór 15/11 en krijg 20% korting op de normale prijs.

Er is een zeer beperkte oplage voor export, dus indien interesse wees er snel bij en verzeker u van deze topwijn! De wijn zal beschikbaar zijn bij ons vanaf juni 2023. Deze Hongaarse topwijn wordt oa. geschonken in het Hof Van Cleve. Extra info: 2019 was een TOP wijn-jaar in Hongarije & Villány! U kunt deze Gere Kopár bestellen per 6 flessen. Per 12 zitten ze in een houten kistje. Bovendien krijgt u er bij het bestellen van 24 flessen, een Gere Kopár 2019 MAGNUM bovenop als geschenk.

Prijs bij bestelling en betaling vóór 15 November 2022: € 28,10 per fles ipv € 35,10

€ 337 doos van 12 flessen Bestellen kan via mail : thomas@qwine.be Of via telefoon : 0479/17.94.89Informatie over de GERE KOPAR 2019:


(Vergeef ons eventuele 'vreemde' zinsbouwen bij de vertaling Hongaars-Nederlands)


Gróte jaargang - En zo start de Primeur verkoop van GERE KOPAR 2019.


De Gere Primeur verkoop is altijd een belangrijk evenement tijdens het jaar voor wijnliefhebbers. Grote woorden zijn niet voldoende, we noemen deze wijn een legende, waar consumenten al meer dan 30 jaar gepassioneerd over zijn. We vroegen Attila Gere naar de nieuwe jaargang 2019. Aanrader om dit jaargang zeer vroeg te kopen, want er is minder van gemaakt, het is een grote jaargang en de wijnmaker voorspelt een nog langer leven dan gemiddeld voor deze wijn. Reserveren kan tot 15 November 2022.


In de kelders van wijnliefhebbers staat een wijn, waarvan er zeker meerdere jaargangen zijn. En dat is de Gere Kopar. Het garandeert betrouwbaar hoge kwaliteit in alle jaargangen en hoewel er verschillen zijn tussen de jaren, is de standaard altijd zeer hoog. Wanneer we Kopar bestellen in een restaurant of thuis openen, kunnen we er zeker van zijn dat we niet teleurgesteld zullen worden. We krijgen wat we er van verwachten. De wijn wordt al lange tijd met dezelfde technologie gemaakt door de Gere Familie. Het wordt geoogst uit de Devil's Trench, Csillagvölgy, Konkoly en Kopar wijngaarden van biologische plantages.

Ze worden op dezelfde manier gefermenteerd, in dezelfde vaten gedaan die voor hen worden geproduceerd door Kádár Kft. en Europese Kádárs. Naast de ervaren productietechnologie voegt de vintage echter altijd wat interessantheid toe. Hoe zag 2019 eruit? – vragen we aan Attila Gere.


"2019 was een warmer jaar – komen we te weten bij de wijnmaker. - Al is dit niet langer de uitzondering, maar de regel. Maar het was zeker warmer dan de jaren daarvoor. Hij voegt eraan toe. De wijnen zijn meer uitgesproken, iets voller, rijker aan tannines en geconcentreerder. De tannine is al verfijnd en begonnen met zich in te werken, maar het is zeker een serieuze vintage."


Met de houdbaarheid van Kopar hebben we ook ervaring. We drinken deze reeds meer dan 20 jaar en hebben nog geen overjarige gevonden. Attila Gere bevestigt dit. - "Deze wijnen hebben een minimale houdbaarheid van 25-27 jaar, volgens onze ervaring tot nu toe, omdat we geen oudere jaargangen hebben dan deze. De oude wijnen die tot nu toe waren geopend, waren echter allemaal in uitstekende staat. De 2019 vintage past in deze lijn, het wordt beschouwd als een grote vintage en ik denk dat het langer kan worden bewaard dan het gemiddelde", legt Attila Gere uit.


En we voegen eraan toe dat het de moeite waard zal zijn om ervan te kopen, omdat er helaas iets minder werd gemaakt dan in andere jaren, omdat er dankzij de hitte minder oogst was. Het is dus goed mogelijk dat het eerder uit de schappen zal verdwijnen en dat als we het in 2035 willen proeven, we het duur van een verzamelaar zullen moeten verkrijgen. En er is geen risico in de opslag, en het is zelfs aanzienlijk goedkoper in het vooraf boeken.


Over oude jaargangen gesproken, vragen we Attila Gere wat zijn favoriete jaargang was. "Het is een moeilijke vraag, maar misschien de 2003 en 2017. Beide waren geweldige jaren met top waarden, legt hij uit. We hebben onlangs een 1997 geopend ter nagedachtenis aan Gábor Rohály en het was ook een geweldige ervaring. Iedereen was verbaasd over hoe goed deze nog steeds was."


We zijn benieuwd welke kenmerken de wijn liet zien, maar Attila Gere, in zijn eigen directe stijl, zegt maar zo veel. - "Ik ben nooit goed geweest in deze hocus pocus. Voor mij is het gewoon héél goed en het smaakt fantastisch."


Gere Kopar 2019

50% Cabernet Franc, 40% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot.

Wijngaarden: Devil's Trench, Csillagvölgy, Konkoly en Kopar. Spontane gisting, in tanks en houten vaten. Rijping in nieuwe 300 liter Hongaarse eiken vaten.
129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Open flessen: Wine Tasting 6 & 7 oktober 2023

1. Hungaria Grande Cuvee Blanc Brut Druif: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling Mooie zachte en elegante schuimwijn, iets fruitiger dan wat men van een Brut mag verwachten. Gemaakt volgens de Méthode Ch

Comments


bottom of page