• Apátsági Pincészet Pannonhalma Infusio 2015

!!! TOP WIJN !!!

Het vlaggenschip, een blockbuster van een wijn, krachtpatser, stoer, het equivalent van een Supertuscan maar dan uit Hongarije!

Achter de naam infusio gaat een oude Benedictijnse traditie schuil. Infusio verwijst naar de wijn van de allerbeste kwaliteit, die de monniken alleen dronken tijdens speciale gelegenheden. Bijzonder is dat deze wijn alleen wordt gemaakt in de beste jaren. Deze wijn is een volle, maar evenwichtige rode wijn met een uniek karakter. Zwoele aroma’s van rijp rood fruit, vanille en tabak komen naar voren in de geur en smaak.

De wijn bestaat grotendeels uit Merlot en is geblend met Cabernet Franc. De wijnen zijn afzonderlijk van elkaar gerijpt in 500 liter vaten gedurende een periode van 14 maanden.


Gemaakt van merlot en cabernet franc, de meest prestigieuze cuvee van de Abdij Wijngaard Pannonhalma komt van de warmste wijngaard. Rijpe bramen en cranberry verschijnen tegelijkertijd op de neus, aangevuld met de geur van vanille afkomstig van de houten vaten. De balans tussen extract zoetheid, alcohol en rijpe tannines resulteert in een zachte smaak die de geconcentreerde tonen van gedroogde zure kersen en pruim oproepen, evenals koffie en chocolade. Het is een serieuze en elegante wijn met mediterrane tonen en een hoog verouderingspotentieel.

 Een wijn die echt is gewijd aan feestelijke gelegenheden ...


Het wijnhuis is van origine een Benedictijnenklooster dat gesticht is in 996 na Chr. Dit is het oudste, nog wijnproducerende, domein van Hongarije. Vanaf het begin hebben monniken op deze abdij wijn geproduceerd op het hoogste niveau. Begin 1900 had de abdij ong. 100ha wijngaard. En werden de wijnen van de abdij in die tijd reeds gebotteld en ook buiten de grenzen van Hongarije verkocht, een uitzondering in die tijd. De abdij werd staatseigendom tijdens het communisme, maar de monniken zijn de honderden jaren oude kennis van het wijnmaken niet vergeten. Na de val van het communisme werd geïnvesteerd in het herstel van de wijngaarden rond het indrukwekkende klooster. In 2003 is een moderne nieuwe kelder gebouwd naast het klooster op een heuvel. Bijzonder aan deze kelder is dat er bij het wijnmaken gebruik wordt gemaakt van de zwaartekracht. Tibor Gál, de in 2005 verongelukte beroemde oenoloog, was adviseur bij het uitkiezen van de klonen en opstarten van de wijnbouw. De witte wijnen van de abdij zijn fris en elegant. De rode wijnen zijn fruitig en soepel. De naam van de cuvées hebben te maken met de geschiedenis van het klooster. De wijnmaker Liptai Zsolt zet inmiddels de traditie voort en heeft inmiddels diverse prijzen gewonnen in internationale wedstrijden.


Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Apátsági Pincészet Pannonhalma Infusio 2015

  • Merk: Apátsági Pincészet
  • Model: Apátsági Pincészet Pannonhalma Infusio 2015
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 50,00€

  • Excl. BTW: 41,32€

Tags: Apátsági Pincészet Pannonhalma Infusio 2015